Zeeuws Archief extra mogelijkheden in pre-ingestproces met Bitstop Software

Wij zijn verheugd om het Zeeuws Archief, als toonaangevende overheidsorganisatie op het gebied van digitaal archiveren in het e-Depot, te verwelkomen. Met Bitstop kan het Zeeuws Archief het vele archiefmateriaal dat zij klaar heeft staan snel gaan opnemen in het e-Depot. 

Innovatie en versnelling met Bitstop

Het Zeeuws Archief begrijpt als geen ander dat duurzaam digitaal archiveren vele uitdagingen met zich meebrengt. Als een van de koplopers in Nederland in duurzaam digitaal archiveren heeft het Zeeuws Archief zich al in een vroeg stadium toegelegd op het digitaal archiveren in het e-Depot. Zowel de hoeveelheid als de technische en inhoudelijke complexiteit van het archiefmateriaal is sindsdien alleen maar toegenomen. Het Zeeuws Archief heeft gekozen voor Bitstop als pre-ingestsoftware om de opname te versnellen van de vele digitale archieven die klaar staan voor het e-Depot.

Soepele implementatie, direct inzetbaar

Aan de hand van de korte installatiehandleiding installeerde het Zeeuws Archief zelf Bitstop in hun eigen IT-omgeving. Na de korte en krachtige training door Van Kaliber Software was het team van het Zeeuws Archief direct in staat om zelfstandig de kracht van Bitstop te benutten. Roos van Bruggen, senior specialist e-Depot bij het Zeeuws Archief, deelt enthousiast: “We gaan snel aan de slag. Er staat veel archiefmateriaal klaar en nu hebben we extra mogelijkheden om archieven op te nemen in ons e-Depot.”

“We gaan snel aan de slag. Er staat veel archiefmateriaal klaar en nu hebben we extra mogelijkheden om archieven op te nemen in ons e-Depot.”

Roos van Bruggen, Senior Specialist e-Depot bij het Zeeuws Archief

Efficiënt en zorgvuldig archiefbeheer is het doel

Bitstop pre-ingest software biedt een goede oplossing om digitale archieven snel, nauwkeurig en geautomatiseerd voor te bereiden op het e-Depot. Of het nu gaat om het samenstellen van de XML-structuren, het uitvoeren van technische controles, het verrijken van metadata of het uploaden naar het e-Depot. Carlo Huigen van Van Kaliber Software benadrukt: “Bitstop staat voor een slimmer en sneller pre-ingestproces.”

Meer Weten?

Benieuwd naar Bitstop? Ontdek alles over de innovatieve software op de Bitstop-pagina: vraag een offerte aan, of maak een afspraak voor een kennismakingsdemo.

Lees ook: waarom Erfgoed Leiden kiest voor Bitstop.

En ontdek: hoe het Streekarchief Midden-Holland Bitstop inzet.

Klik hier om te zien welke functionaliteit Tresoar aanspreekt in Bitstop

 

Over het Zeeuws Archief

Het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Zeeuws Archief is hét geheugen van Zeeland en heeft ruim 100 jaar ervaring in het bewaren, beheren en beschikbaar stellen van informatie. Sinds het digitale tijdperk loopt het voorop in duurzaam digitaal archiveren. Het Zeeuws e-Depot garandeert informatiebeheer volgens de wettelijke eisen, waarbij informatie in originele staat wordt teruggevonden, permanent wordt gecontroleerd, actief beheerd en indien nodig wordt omgezet naar andere formaten.

Over Bitstop

Het doel van Van Kaliber Software is om informatie- en archiefprofessionals innovatieve software te bieden voor efficiënt en zorgvuldig archiefbeheer. Marita Langerak: “Bitstop is een geïntegreerde software-oplossing die op een gebruiksvriendelijke manier de kwaliteit van het pre-ingestproces verbetert en versnelt.”

Op de foto:

  • Frank Bloemsaat, coördinator e-Depot
  • Roos van Bruggen, senior specialist e-Depot
  • Dennis Eggebeen, specialist e-Depot
  • Bart Dieleman, projectleider/adviseur digitale archivering
  • Stefan Schrier, projectleider/adviseur digitale archivering
  • Carlo Huigen, technisch directeur/adviseur Van Kaliber Software