Van Kaliber steunt Krajicek Foundation

Van Kaliber steunt de Krajicek Foundation om te zorgen dat meisjes meer sporten en buiten actief zijn.

We hebben sportief nieuws om te delen! Van Kaliber steunt de missie van de Krajicek Foundation om te zorgen dat meer meisjes gaan sporten en buiten spelen.

Missie: meer meisjes sporten en buiten spelen

De oprichter, Richard Krajicek, won Wimbledon in 1996 en richtte de foundation op toen hij ontdekte dat veilig buitenspelen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Sinds de start in 1996 heeft de foundation meer dan 2.700 studiebeurzen toegekend. Momenteel zijn er ruim 200 actieve ‘Scholarshippers’ op 129 Krajicek Playgrounds in het hele land.

Jonge rolmodellen uit de wijk ontvangen een Scholarship. In ruil daarvoor organiseren zij minimaal 100 uur sport- en spelactiviteiten op de Krajicek Playgrounds om de jeugd in hun eigen wijk fysiek in beweging te brengen. Dit jaar ligt de nadruk op ‘Fempowerment’ om meisjes aan te moedigen om meer te sporten en actief buiten te zijn. Bij de Krajicek Playgrounds zijn namelijk veel minder meisjes actief dan jongens. Uit recent onderzoek blijkt dat hoe meer vrouwelijke ‘Scholarship-jongeren’ er zijn, hoe meer meisjes uit de wijk naar buiten komen om te sporten op de Playgrounds. 

Onze bijdrage

We willen de Krajicek Foundation steunen om de barrières te doorbreken en meiden aanmoedigen om volop mee te doen aan sport en spel. Onze donatie zal worden ingezet om meer vrouwelijke ‘Scholarshippers’ aan te trekken, wat een positieve invloed heeft op het aantal meisjes dat deelneemt aan sport- en spelactiviteiten. Daarnaast helpen wij met onze donatie ook om de Playgrounds en SportEvents zo leuk mogelijk te maken voor meisjes.

 

Maatje Van Kaliber

Van Kaliber doneert met het initiatief Maatje Van Kaliber 1% van de winst aan projecten die de wereld voor kinderen mooier maken. Met onze donatie aan de Krajicek Foundation willen we bijdragen aan een wereld waarin alle kinderen actief, gezond en vol zelfvertrouwen kunnen opgroeien.

Lees ook: Van Kaliber steunt Stichting Sociaal Vitaal: een sociale zelfoogsttuin in het noorden van Nederland