Van Kaliber Software lanceert innovatieve pre-ingest software

Leiden, 1 november 2023

Van Kaliber Software lanceert de nieuwe applicatie Bitstop: innovatieve software die archiefvormers en archiefbeheerders ondersteunt in het pre-ingest proces.

Bitstop stelt overheidsorganisaties in staat om digitale archieven snel en gestructureerd voor te bereiden op lange termijnbewaring en toegankelijk te houden voor toekomstige generaties.

Snelle, effectieve en geautomatiseerde pre-ingest

Bitstop biedt uitgebreide functionaliteiten voor het pre-ingest proces, waaronder het samenstellen van de XML-sidecarstructuur, geavanceerde technische en inhoudelijke controles, metadataverrijking en geautomatiseerde upload naar het e-depot. Hiermee worden archiefbewaarplaatsen en archiefvormende organen in staat gesteld hun wettelijke verplichtingen op het gebied van archivering veel effectiever uit te voeren.

Bitstop belooft een nieuw tijdperk van digitale archivering en duurzaamheid te introduceren

De software is ontwikkeld door Van Kaliber Software in samenwerking met het gerenommeerde IT-servicebedrijf Levi9. “We zijn verheugd om samen te werken met Van Kaliber Software”, zegt Kristel van der Velden van Levi9. “Onze samenwerking combineert de expertise van Van Kaliber Software met de IT-kennis van Levi9. Samen streven we naar digitale vooruitgang die resoneert met het dynamische landschap van vandaag.”

Marita Langerak, Van Kaliber Software, zegt: “We hebben gestreefd naar een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke softwareoplossing. We zijn er trots op dat Bitstop integraal onderdeel wordt van het pre-ingest proces.” Carlo Huigen voegt toe: “Bitstop maakt niet alleen snelle opname van overheidsinformatie in een e-depot mogelijk, maar biedt ook geavanceerde, intuïtieve functionaliteiten om de digitale duurzaamheid te vergroten.”

Archiefinstellingen en gemeenten kunnen hun wettelijke taken nu veel beter invullen

Erfgoed Leiden en Omstreken speelde een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces. De keuze voor Bitstop illustreert de voortdurende inzet van Erfgoed Leiden voor het veiligstellen en toegankelijk maken van waardevol digitaal erfgoed voor toekomstige generaties.

Ariela Netiv, directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken en Cor de Graaf, gemeentearchivaris, verklaren: “Wij juichen Bitstop toe als een belangrijke stap voorwaarts in het veiligstellen van digitale archieven voor de toekomst. Archiefinstellingen en gemeenten kunnen hun wettelijke taken nu veel beter invullen.”

Webinars en live-presentaties Bitstop

Als onderdeel van de lancering organiseert Van Kaliber Software webinars en live-presentaties om archiefprofessionals vertrouwd te maken met de mogelijkheden van Bitstop. Meer informatie over deze evenementen is beschikbaar op www.vankaliber.nl/bitstop.

Wil je meer informatie over Bitstop en hoe het jouw organisatie kan helpen? Neem direct contact op met Marita Langerak marita.langerak@vankaliber.nl

 

Over Levi9: Levi9 is een IT-services provider, bekend om het ontwikkelen van op maat gemaakte software en digitale oplossingen. Met een toewijding aan innovatie helpt Levi9 bedrijven bij het lanceren van nieuwe digitale producten, het volwassen maken en schalen van software en het ontwerpen van complexe digitale platformen.

 

Over Erfgoed Leiden en Omstreken: Erfgoed Leiden en Omstreken is een gerenommeerde erfgoedinstelling die zich onder andere richt op het behoud en de toegankelijkheid van historische en digitale archieven. Ze spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de integriteit van archieven voor toekomstige generaties.

 

Over Van Kaliber Software: Van Kaliber Software ontwikkelt en beheert softwareoplossingen voor archiefbeheer en digitale duurzaamheid. Het bedrijf heeft de expertise in huis om innovatieve oplossingen te creëren. Van Kaliber Software komt voort uit Van Kaliber B.V. Ze streven voortdurend naar innovatieve manieren om hun dienstverlening te verbeteren.