Tresoar kiest Bitstop pre-ingestsoftware voor digitaal archief

Bitstop onboarding Tresoar

Van Kaliber Software verwelkomt Tresoar in hun snelgroeiende klantenkring

We zijn blij Tresoar te verwelkomen als onze nieuwste klant. Tresoar heeft voor Bitstop gekozen vanwege de uitgebreide functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid.

Tresoar automatiseert en optimaliseert pre-ingest met Bitstop

Bitstop ondersteunt Tresoar door het pre-ingestproces te automatiseren en optimaliseren, waardoor digitale archieven effectiever worden voorbereid op langdurige bewaring en toegankelijkheid in het e-depot. De keuze voor Bitstop illustreert de aanpak van Tresoar voor het veiligstellen en toegankelijk maken van digitaal erfgoed voor toekomstige generaties.

Reem Weda, Specialist Metadata bij Tresoar, deelt zijn enthousiasme over de waarde van Bitstop: “Bitstop is heel erg gebruiksvriendelijk. Je merkt direct dat het vanuit de praktijk is opgebouwd. Bitstop sluit perfect aan bij onze werkzaamheden.”

Na snelle implementatie direct zelf aan de slag

De implementatie van Bitstop bij Tresoar verliep soepel. De installatie, testingest en training waren in een ochtend succesvol doorlopen. Dit onderstreept opnieuw dat Bitstop eenvoudig te installeren is en zeer eenvoudig in het gebruik.

“Bitstop sluit perfect aan bij onze werkzaamheden.”

Reem Weda, Specialist Metadata bij Tresoar

MDTO & sidecarstructuur

Dankzij de meegeleverde MDTO-voorbeeldsjablonen was een sidecarstructuur niet alleen binnen een half uur gemaakt maar ook gecontroleerd, verbeterd én in het e-depot opgenomen. Carlo Huigen, Van Kaliber Software, benadrukt de zelfstandigheid van Tresoar na de training: “Natuurlijk zijn wij altijd beschikbaar voor ondersteuning en support, maar Tresoar is getraind en kan zelf zero-coding het gehele pre-ingestproces uitvoeren. Dit zal de opname van particulier en overheidsarchief in het e-depot aanzienlijk versnellen en vergemakkelijken.”

Meer Weten?

Wil jij ook moeiteloos digitaal archief naar het e-depot brengen? Ontdek hier alles over Bitstop, maak een afspraak voor een demo of vraag direct een offerte aan.

Lees ook waarom Erfgoed Leiden kiest voor Bitstop.

En ontdek hoe het Streekarchief Midden-Holland Bitstop inzet.

 

Over Tresoar

Tresoar, de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân, fungeert als de spiegel van het Friese verleden en de toekomst. Hun centrale missie is gericht op cultuuroverdracht: het verbinden van verleden, heden en toekomst, van kennis en ervaringen, van culturen en generaties. Met tientallen kilometers archiefmateriaal en vele terabytes aan digitale informatie draagt Tresoar het erfgoed van Friese voorouders, het gebied, de taal en de cultuur over aan volgende generaties en werkt het aan een bloeiende Friese toekomst.

Over Bitstop

Met een focus op gebruiksvriendelijkheid en praktische toepasbaarheid is Bitstop een voorloper in softwareoplossingen die zijn ontwikkeld om archiefprofessionals in het pre-ingestproces te ondersteunen. De gespecialiseerde software van Bitstop omvat een breed scala aan functies, zoals het samenstellen van XML-sidecarstructuren in MDTO, ToPX en/of OPEX, geavanceerde technische en inhoudelijke controles, metadata-verrijking en geautomatiseerde uploads naar het e-depot.