Terugblik Bitstop op Live!24

Dit jaar was Bitstop voor het eerst aanwezig op het jaarlijkse evenement LIVE!2024. Het Bitstop-team, Amar Balkaran, Carlo Huigen en Marita Langerak, lieten in demo’s zien hoe je met Bitstop digitaal archief voorbereid op het e-depot en/óf pre-depot. Vele bezoekers kwamen langs en lieten zich inspireren.

De oprechte interesse en positieve reacties van de bezoekers was hartverwarmend. Dank ook aan onze fantastische klantengroep die met ons hun praktijkervaringen deelden:

Toine ter Berg (Applicatiespecialist en Gegevensbeheerder) en Esther Monteiro Snepvangers (Projectleider e-depot) van Erfgoed Leiden en Omstreken lieten aan de hand van een praktijkvoorbeeld de werkzaamheden zien tijdens de pre-ingestfase en het gemak van Bitstop.

Tjalda Postma (Adviseur Digitale Informatievoorziening) en Jelle de Jong (Functioneel Beheerder) van Tresoar deelden waardevolle inzichten over hoe zij met Bitstop de Friese archiefautomatisering willen optimaliseren.

Tijmen Pranger (Toezichthouder en Expert digitaal archief) ontrafelde wettelijke kaders van digitaal archiveren met Bitstop.  En Carlo Huigen showde Bitstop in actie tijdens een boeiende demo waarin vergaderstukken van de gemeente Krimpen aan den IJssel met Bitstop werden opgenomen in het e-depot van Midden-Holland.

Het was een fantastische gelegenheid om onze pre-ingestoplossing te tonen en in contact te komen met professionals die geïnteresseerd zijn in het verbeteren en automatiseren van hun archiefprocessen.

Wil je meer weten over onze pre-ingestsoftware, over digitaal archief naar het e-depot of pre-depot of een ander onderwerp? Stuur ons een bericht!