Streekarchief Midden-Holland kiest voor Bitstop

Gouwedepot

Streekarchief Midden-Holland kiest Bitstop als hun pre-ingest software voor digitaal archiveren.

Van Kaliber Software verwelkomt Streekarchief Midden-Holland, de innovatieve archiefdienst die sterk inzet op digitale archivering. Dat is belangrijk met het oog op de openbaarheid en transparantie van bestuur, maar ook om te voorkomen dat digitaal materiaal in de toekomst niet meer raadpleegbaar is.

Pre-ingest software

Bitstop ondersteunt Streekarchief Midden-Holland door het automatiseren en optimaliseren van het pre-ingestproces. De software biedt de functionaliteiten om digitale archieven effectiever voor te bereiden op lange termijnbewaring en toegankelijk te houden in het e-depot. Bitstop bevat een uitgebreid scala aan functies om het pre-ingest proces te ondersteunen, waaronder het samenstellen van de XML-sidecarstructuur, geavanceerde technische en inhoudelijke controles, verrijking van metadata en geautomatiseerde upload naar het e-depot.

Vooruitstrevende en doortastende aanpak

De keuze voor Bitstop illustreert de vooruitstrevende en doortastende aanpak van Streekarchief Midden-Holland voor het veiligstellen en toegankelijk maken van digitaal erfgoed voor toekomstige generaties. Tijmen Pranger, Coördinator Informatiebeheer en Toezicht van Streekarchief Midden-Holland beaamt de waarde van Bitstop:

Bitstop gaat ons helpen om digitale archieven snel over te brengen naar het e-Depot Midden-Holland. Als archiefdienst worden we zo ontzorgd.

Marita Langerak, Van Kaliber Software: “Wij zijn er trots op dat Streekarchief Midden-Holland voor Bitstop kiest als hun pre-ingest software. Hun actieve aanpak en het feit dat ze hun gemeenten en Omgevingsdienst direct betrekken werkt uitstekend”.

Meer weten

Wil jij ook van start met Bitstop? Ontdek alles over Bitstop op de Bitstop-pagina, maak een kennismakingsafspraak of vraag een offerte aan.

Ontdek hier waarom Erfgoed Leiden kiest voor Bitstop.

Lees ook  👉 waarom Tresoar kiest voor Bistop.

Over Streekarchief Midden-Holland:

Streekarchief Midden-Holland bewaart de archieven van de gemeenten Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas en de Omgevingsdienst Midden-Holland. Naast gemeentearchieven beheert Streekarchief Midden-Holland ook de overgebrachte rijksarchieven uit de bovenstaande gemeenten, zoals de rechterlijke en notariële archieven, de archieven van de weeskamer en de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. Bovendien is het streekarchief in het bezit van archieven van talloze particuliere instellingen en bedrijven uit de omgeving, zoals kerkgenootschappen, scholen, verenigingen en fabrieken.