Project uitgelicht: SAMH zet in op samenwerking in het E-depot

E-depot Midden-Holland sept 2023

Het Streekarchief Midden-Holland (SAMH) gaf samen met de vijf aangesloten gemeenten en de Omgevingsdienst het startsein voor een nieuw project gericht op de toekomst van digitale archivering in het e-depot.

Samenwerken aan een duurzaam e-depot in Midden-Holland

De zeven overheidsorganisaties slaan de handen ineen om afspraken te maken over hoe zij gaan samenwerken om digitale overheidsarchieven te bewaren voor toekomstige generaties.

De focus ligt tijdens de eerste brainstormsessie direct op de juiste plek: het versterken van de onderlinge samenwerking. Het is duidelijk dat er een grote bereidheid is om nauw samen te werken en de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met het beheren van een e-depot van deze omvang.

Meer dan een technische oplossing

Dit project benadrukt dat een e-depot meer is dan enkel een technische ICT-oplossing. Het draait om het opslaan van digitale documenten en het waarborgen van toegankelijkheid en duurzaamheid. Solide samenwerkingsafspraken zijn cruciaal om dit te realiseren.

Bij het Streekarchief Midden-Holland zijn de gemeenten Gouda, Krimpen aan den IJssel, Waddinxveen, Zuidplas, Krimpenerwaard en de Omgevingsdienst Midden-Holland aangesloten.

In het e-depot zullen de digitale archieven van Midden-Holland op een innovatieve en duurzame wijze worden bewaard voor de komende generaties.

Wil je meer weten over digitaal archiveren in het e-Depot?

Lees ook onze webpagina Migratie & pre-ingest

Onderschrift foto: Streekarchief Midden-Holland, aangesloten gemeenten en Omgevingsdienst slaan handen ineen voor het e-depot. ­čôĚ Tijmen Pranger.