Downloadpagina

Wil je kennis opdoen en informatie downloaden?

Dan zit je goed op deze pagina!

Heb je een vraag en staat het antwoord hier niet erbij? Laat het ons weten via ons contactformulier.

 

Download presentaties van het evenement “Inzicht in Effectieve Acties”

Van Kaliber organiseerde op donderdag 8 juni 2023 in samenwerking met Migrato het evenement “Inzicht in Effectieve Acties”. Een druk bezocht evenement met presentaties en ervaringen uit de praktijk.

Geslaagd evenement

Van Kaliber presenteerde de rode draad, trends en ontwikkelingen van 5 jaar Monitor Digitale Informatie. De Monitor Digitale Informatie biedt jouw organisatie snel inzicht in de digitale informatie die beheerd wordt. De Monitor geeft antwoord op vragen als: Hoeveel informatie is er eigenlijk? In welke systemen zit het? Welke bestandsformaten zijn er? Wat moet ik bewaren of vernietigen? Wat zijn de risico’s ten aanzien van duurzaamheid en informatieveiligheid? En: hoe kan ik de kosten van informatiebeheer en -opslag optimaliseren?

Vervolgens deelde het Regionaal Archief Alkmaar hun praktijkervaring met Monitor Digitale Informatie.

In de koffiepauze trakteerde Van Kaliber op iets lekkers, ter ere van het 5-jarig bestaan van de Monitor Digitale Informatie.

Na de pauze presenteerde Migrato hoe je inzicht krijgt in een informatieverzameling. Wat staat er eigenlijk, wat kan er weg, wat moet er weg. Kan het gemigreerd worden. Hoe kan classificatie worden toegepast in combinatie met Selectielijsten etc. Het Waterschap Rivierenland en het Kadaster lichtten de praktijk van de Migrato MICC Software toolkit toe.

We sloten af met een gezamenlijke lunch, met ruime gelegenheid voor de ruim vijftig deelnemers om oude bekenden en nieuwe vakgenoten te ontmoeten. Het was een geslaagd evenement met vele deelnemers van gemeenten, archiefinstellingen, rijksoverheid en diverse profit organisaties.

Download de presentaties

Ben je benieuwd naar de waardevolle presentaties van dit evenement? Vul  het formulier in:

    Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!