Kennis delen & vaardigheden leren

Van Kaliber verzorgt opleidingen, trainingen, masterclasses en workshops. Onze trainers hebben goede referenties. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 staan wij erom bekend dat we moeilijke onderwerpen op een eenvoudige en duidelijke manier uitleggen.

Duidelijk, praktisch en in een prettige sfeer.

Praktische training MDTO: inschrijving 2024 is nu geopend!

De focus van de training ligt niet alleen op het begrijpen van het belang van metadata, maar vooral op het het praktisch toepassen van MDTO in verschillende overheidscontexten. Na deze 1-daagse training heb je diepgaande kennis van het MDTO.

Schrijf je nu direct in voor de praktische training MDTO

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij deze waardevolle training!

 

“Het gebruik van MDTO sluit zeker aan bij mijn beeld van hoe onze sector het gebruik van metadata bij digitaal overheidsarchief ziet, zeker in de combinatie met duurzame archivering.”

“Hele nuttige training!”  Training cases

  E-depot inrichten en beheren: Onboarding Preservica


  Welkom aan boord bij Preservica Cloud Enterprise!

  Jouw nieuwe Preservica staat klaar voor vertrek op het SaaS-platform. Voordat je van start gaat, wil je de inrichting afstemmen op jouw organisatie. Wie krijgt toegang? Welke metadataschema’s ga je gebruiken? Hoe structureer je collecties en data?

  Tijdens de Nederlandstalige training maak je kennis met de applicatie, de support en de mogelijkheden. Het beproefde trainingsprogramma bestaat uit compacte modules en wordt afgerond met een eindopdracht.

  Na afloop ben je in staat om zelfstandig Preservica te beheren: autorisaties en XML-metadatschema’s te beheren, zoekfilters aan te maken en preserveringsmaatregelen uit te voeren. Natuurlijk kan je ook zelfstandig een opname (ingest) uitvoeren.

  De trainingen zijn Nederlandstalig en worden online aangeboden of op locatie.

  De training is bestemd voor e-depotbeheerders, data- en applicatiespecialisten en adviseurs digitale informatie. Er zijn aanvullende modules voor toezichthouders en klant-gebruikers/raadplegers.

  Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.

  Grip op informatie voor GO-Opleidingen

  De cursus is bestemd voor Informatiebeheerders die grip willen krijgen op de informatie binnen organisaties. Je leert om de risico’s van informatie in kaart te brengen, onder de aandacht te brengen van het management en oplossingen aan te dragen. De werkvorm is interactief en gericht op het delen van informatie met je cursusgenoten!

  Lean procesmanagement

  Van Kaliber verzorgt al sinds 2009 LEAN-opleidingen voor o.a. Ministerie IM, de gemeenten Haarlem, Geldermalsen, Opsterland, Zaltbommel, Culemborg en Tiel en de Provincie Drenthe. In onze ééndaagse leer je alles over het theoretisch kader van LEAN en ervaar je zelf aan de hand van filmpjes, games en cases uit de (eigen) praktijk hoe LEAN kan bijdragen aan een kostenbesparende, efficiënte en prettige manier van werken.

  Na deze meerdaagse training ben je in staat LEAN-sessies te faciliteren en processen te optimaliseren.

  Wat klanten zeggen

  “Leuk, leerzaam, vernieuwend!”

  “Toffe en leerzame dag gehad. Zeker de moeite waard”

  “Heel veel dank voor de zeer leerzame masterclass!”