Kennis en vaardigheden delen

Opleiding en training is een lossere werkvorm om kennis en vaardigheden over te brengen. Een training leent zich voor het delen van informatie, ook tussen de deelnemers onderling. En dat levert vaak de beste leermomenten op!

 

Expertise van Kaliber

Wij verzorgen masterclasses, opleidingen, trainingen en workshops. Onze trainers hebben goede referenties. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 staan wij erom bekend dat we moeilijke onderwerpen op een eenvoudige en duidelijke manier uitleggen. Duidelijk, praktisch en in een prettige sfeer.

We ontwikkelen ook trainingen voor onze klanten en ook voor opleidingsinstituten, zoals GO-Opleidingen.

Klantcases

E-depot inrichten en beheren: Onboarding Preservica


Welkom aan boord bij Preservica Cloud Enterprise! Jouw nieuwe applicatie staat klaar voor vertrek op het SaaS-platform. Voordat je van start gaat, wil je de instellingen afstemmen op jouw organisatie. Wie krijgt toegang? Welke metadataschema’s ga je gebruiken? Hoe structureer je collecties en data?

Tijdens de Nederlandstalige training Onboarding Preservica maak je kennis met de applicatie, de technische support en de functionele mogelijkheden. Het beproefde trainingsprogramma bestaat uit compacte modules. Het trainingsprogramma wordt afgerond met een eindopdracht.

Na afloop ben je in staat om autorisaties en XML-metadatschema’s te beheren, zoekfilters aan te maken en preserveringsmaatregelen uit te voeren. Natuurlijk kan je ook zelfstandig een opname (ingest) uitvoeren.

De trainingen zijn Nederlandstalig en worden online aangeboden of op locatie. De training is bestemd voor e-depotbeheerders en adviseurs digitale informatie. Met aanvullende modules voor toezichthouders en klant-gebruikers/raadplegers. Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.

Grip op informatie voor GO-Opleidingen

De cursus is bestemd voor Informatiebeheerders die grip willen krijgen op de informatie binnen organisaties. Je leert om de risico’s van informatie in kaart te brengen, onder de aandacht te brengen van het management en oplossingen aan te dragen. De werkvorm is interactief en gericht op het delen van informatie met je cursusgenoten!

Lean procesmanagement

Van Kaliber verzorgt al sinds 2009 LEAN-opleidingen voor o.a. Ministerie IM, de gemeenten Haarlem, Geldermalsen, Opsterland, Zaltbommel, Culemborg en Tiel en de Provincie Drenthe. In onze ééndaagse leer je alles over het theoretisch kader van LEAN en ervaar je zelf aan de hand van filmpjes, games en cases uit de (eigen) praktijk hoe LEAN kan bijdragen aan een kostenbesparende, efficiënte en prettige manier van werken.

Na deze meerdaagse training ben je in staat LEAN-sessies te faciliteren en processen te optimaliseren.

Wat klanten zeggen

“Leuk, leerzaam, vernieuwend!”

“Toffe en leerzame dag gehad. Zeker de moeite waard”

“Heel veel dank voor de zeer leerzame masterclass!”