Meld je aan! online themabijeenkomst Provero: Archivering in de Wro en de Omgevingswet

Op donderdag 17 september a.s. organiseert Provero een online themabijeenkomst over archivering in de Wro en de Omgevingswet.

Irina Entrop (Geonovum) vertelt over de Handreiking archiveren, waarna Relinde Reuvekamp (Erfgoed Leiden) en Marita Langerak delen de ervaringen van Erfgoed Leiden en Omstreken met het overbrengen van digitale bestemmingsplannen van een gemeente naar het regionaal e-depot. Daarna vertellen Antal Postmus (Nationaal Archief) en Bart Huijbers (Kadaster) over archieftaken in het kader van de DSO-LV.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor iedereen die werkt aan digitale ruimtelijke plannen en interesse heeft in digitale ruimtelijke ordening, informatievoorziening en in de kansen die de Omgevingswet biedt.

Programma

13.15 – 13.30 uur: Inloop
13.30 – 13.40 uur: Opening door Ewald te Koppele (Provero)
13.40 – 13.45 uur: “Handreiking archiveren en probleemstelling bestemmingsplannen” door Irina Entrop (Geonovum)
13.45 – 14.30 uur: “Ervaringen met het overbrengen van digitale bestemmingsplannen van gemeente naar regionaal e-depot” door Marita Langerak en Relinde Reuvekamp (Erfgoed Leiden en Omstreken)
14.30 – 15.00 uur: Pauze
15.00 – 15.30 uur: “Wat regelt het DSO-LV aan archieftaken” door Antal Postumus (Nationaal Archief) en Bart Huijbers (Kadaster)
15.30 – 16.00 uur Paneldiscussie o.l.v. Ewald
O.a.: wat moet een bevoegd gezag zelf nog regelen voor verleende vergunningen en voor omgevingsplanbesluiten? Hoe zit het met toepasbaar gemaakte regels? Moet een bevoegd gezag deze ook archiveren?
16.00 uur Afronding en mogelijkheid om nog even na te praten

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Provero

Na aanmelding ontvangt u een link voor de deelname.

Deelname is gratis.