Nieuws

April 2017 Van Kaliber gastspreker Informatiemanagement op evenement Maandag®

Maandag® Breda organiseert op donderdag 13 april het evenement 'Tijd voor de eerste ronde'. Laat je inspireren door de Sales Directeur van Maandag® en kickbokser Rico Verhoeven, om vervolgens deel te nemen aan een van de leerzame interactieve sessies.

In de interactieve sessie met Marita Langerak (project- en programmamanager bij Van Kaliber) over het e-depot als onderdeel van de gemeentelijke organisatie bespreken we stellingen over de toekomst van het E-depot. Hoe komt de informatievoorziening eruit te zien? En wat betekent dit voor ICT binnen de organisatie?

Na het volgen van een van de sessies, is het tijd om te genieten van een hapje en drankje. Hét moment om bij te praten en met elkaar van gedachten te wisselen.

Maart 2017 Erfgoed Leiden en Omstreken heeft e-Depot geselecteerd

Na een succesvolle gezamenlijke pilot heeft ELO zich op aangesloten bij de landelijke e-Depotvoorziening voor duurzaam archiveren via het Noord-Hollands Archief. De overheidsorganisaties geven gezamenlijk invulling aan het duurzaam toegankelijk houden van digitale informatie. Projectleider Marita Langerak (Van Kaliber) kijkt terug op een geslaagde pilot "de samenwerking tussen de organisaties, de kennis en inzet van alle betrokkenen heeft gezorgd voor een mooi resultaat!".

Februari 2017 Wat moet je weten over het e-Depot? 5 leestips uit de praktijk

ICTU stelt dat niet zozeer meer geld, maar vooral meer kennis en opbouw van expertise in de eigen organisatie nodig zijn voor een volgende stap in het verbeteren van digitaal archiveren bij decentrale overheden. Check deze 5 leestips over digitaal archiveren in een e-Depot uit de praktijk en begin meteen met je kennis op te bouwen!

Januari 2017 E-depot Masterclass in Breda 15 februari 2017

De Stichting Digitale Duurzaamheid organiseert ism Stadsarchief Breda, Van Kaliber en DiVault een E-depot Masterclass. Tijd voor de volgende stap! Het E-depot is niet alleen wettelijke noodzaak maar biedt ook nieuwe kansen voor archiefdiensten in hun dienstverlening aan burgers en ambtenaren. Stadsarchief Breda deelt hun visie!

Marita Langerak en Carlo Huigen (Van Kaliber) laten zien hoe gemeenten zich kunnen voorbereiden op het E-depot. DIVault benadrukt de impact van het E-depot op de beheersorganisatie. De gemeente Breda gaat in op het belang van het beschikbaar stellen vanuit het E-depot.

Op woensdag 15 februari vanaf 13.00 uur bij het Stadsarchief Breda. Het aantal plaatsen is beperkt. Agenda en aanmelden via www.stdd.nl of per e-mail info@stdd.nl.

November 2016 Wat is de grootste uitdaging van zaakgericht werken?

Werken met een volledig digitaal systeem in plaats van met papieren documenten blijkt een hele omschakeling. Bij de gemeente Elburg was onvoldoende expertise en capaciteit in huis om zaakgericht werken succesvol te starten. De gemeente huurt een expert-adviseur Van Kaliber om de interne projectgroep te versterken. Lees hier hoe Elburg de dienstverlening verbetert!

Oktober 2016 Wat is de grootste uitdaging van zaakgericht werken?

In mijn dagelijkse praktijk zie ik ook dat gemeenten al jarenlang worstelen met het "vliegend" krijgen van zaakgericht werken. "Hoe krijg je de mensen mee?" is de meest gestelde vraag. In deze blog geef ik 3 tips uit de praktijk. Lees meer in het blog Van Kaliber

September 2016 Overweegt jouw gemeente om aan te sluiten op een e-depot?

Zorg ervoor dat de informatievoorziening van je gemeente tijdig voldoet. Zolang het niet op orde is, heeft aansluiten namelijk geen zin. Lees meer in het blog Van Kaliber.

Het stadsarchief Breda gaat van start met een e-depot

De adviseur van Van Kaliber is gespecialiseerd in informatiearchitectuur en heeft samen met collega’s van de gemeente en consultants van DiVault in een aantal sessies invulling gegeven aan de inpassing van het e-depot in de informatiearchitectuur van de gemeente Breda.