Monitor Digitale Informatie

Weet u hoeveel digitale informatie u de komende jaren moet bewaren?


  • In welke applicaties de informatie zit?

  • Hoeveel terabyte het is?

  • Welke risico's er zijnen welke maatregelen u moet treffen?

  • En - niet onbelangrijk - wat gaat het u kosten?


Snel inzicht in de omvang, risico's en kosten!

Tegenwoordig staat informatie niet meer alleen op papier, maar zit versnipperd in verschillende systemen, zoals e-mail, netwerkschijven, vakapplicaties, DMS en zaaksystemen.

Overheidsorganisaties moeten digitale informatie bewaren en beheren zodat deze informatie beschikbaar, toegankelijk, leesbaar en bruikbaar blijft. Ook over 20, 30 of 100 jaar is de digitale informatie van nú nodig voor beleid en bestuurlijke verantwoordelijkheid.


Inzicht met de Monitor Digitale Informatie

Van Kaliber verzamelt, analyseert en verwerkt alle gegevens em maakt voor u een heldere rapportage. U heeft inzicht in de belangrijkste keuzes die u de komende tijd moet maken.

Ontdek nu wat uw risico’s en kosten zijn van het bewaren van digitale informatie!Nu actief bij meer dan 39 organisaties!


Regionaal Archief Alkmaar


Het Regionaal Archief Alkmaar heeft de Monitor Digitale Informatie ingezet om een beeld te krijgen van de te verwachten instroom van informatie in het e-depot.

Het gaat om het aantal terabytes, maar ook om het identificeren van datasets met grotere risico’s wat betreft de duurzame toegankelijkheid.

Erfgoed Leiden en Omstreken


Met de Monitor wil Erfgoed Leiden inzicht krijgen in de aard en de omvang van de digitale informatie die zal worden aangeleverd door de aangesloten gemeenten en Gemeenschappelijke Regelingen.

Op basis van de resultaten kunnen de kosten en de risico’s van het digitale informatiebeheer in de huidige situatie worden afgewogen tegen de kosten van uitplaatsen of (vervroegd) overbrengen.

Erfgoed Leiden heeft een e-depot als digitale bewaarplaats om de duurzame toegankelijkheid van digitale informatie te waarborgen.

Streekarchief Voorne-Putten


Het Streekarchief Voorne-Putten wil met de Monitor Digitale Informatie de aard en omvang van de digitale informatie bij de deelnemers in kaart brengen.

De Monitor biedt onder meer inzicht in de hoeveelheid relatief eenvoudig te archiveren bestanden in het DMS, maar geeft ook een indicatie van de minder gestructureerde digitale informatie die zich in vakapplicaties en op netwerkschijven bevinden.

De uitkomsten worden in een overzichtelijk en rapportage verwerkt en vormen de basis voor het opstellen van een business case van het e-depot.

"Veel kennis van zaken, veel ervaring. Goede communicatie waardoor de opdracht snel duidelijk werd en ook het product voldeed aan de vraag" Haarlem

Met betrekking tot digitaal, zaakgericht werken kunnen de adviezen van Van Kaliber worden gevolgd

"Ik zou Van Kaliber ook zeker aanraden. Kundige medewerkers met veel inhoudelijke kennis en, heel belangrijk, prettig in de omgang"

Gemeente Geldermalsen

"Ik had gelijk vertrouwen in Van Kaliber. Zij zoeken op een zakelijke, gedegen en betrouwbare manier de grenzen op van innovatie"

"Resultaatgericht, kennis van de landelijke standaarden. Veel kennis van implementatie van zaakgericht werken als proces, systeemonafhankelijk"

T. Siers, Bedrijfsvoeringsorganisatie West Betuwe 

"Leuk, leerzaam, vernieuwend, verfrissend! Eigenlijk constant denken, kan dit niet anders, moet dit nog wel zo?"

C. Haasnoot, Ministerie IM