Weet jij hoeveel informatie jouw organisatie moet bewaren?

 • In welke applicaties de informatie zit?

 • Hoeveel terabyte het is?
 • Welke risico’s er zijnen welke maatregelen je moet treffen?
 • En – niet onbelangrijk – wat gaat het je kosten?

Snel inzicht in de omvang, risico’s en kosten!

Tegenwoordig staat informatie niet meer alleen op papier, maar zit versnipperd in verschillende systemen, zoals e-mail, netwerkschijven, vakapplicaties, DMS en zaaksystemen.

Overheidsorganisaties moeten digitale informatie bewaren en beheren zodat deze informatie beschikbaar, toegankelijk, leesbaar en bruikbaar blijft. Ook over 20, 30 of 100 jaar is de digitale informatie van nú nodig voor beleid en bestuurlijke verantwoordelijkheid.

Inzicht met de Monitor Digitale Informatie

Van Kaliber verzamelt, analyseert en verwerkt alle gegevens en maakt een heldere rapportage. Je hebt inzicht in de belangrijkste keuzes die je de komende tijd moet maken.

Meer inzicht met de Monitorplus+

Ben je al aan de slag met digitale informatie vragen en wil je meer inzicht? Wij bieden je nu ook een gedetailleerde rapportage pér applicatie of dataverzameling!

De Monitorplus+ biedt inzicht in:

 • Is de metadata volledig?
 • Zijn er (bijna) dubbele bestanden?
 • Wat is inhoud en de kwaliteit van dossiers?
 • Is de data veilig opgeslagen (recordmanagementfunctionaliteit)?
 • Kan de informatie geëxporteerd worden?
 • Kan de informatie vernietigd worden?
 • Wat moet er gebeuren met de persoonsgegevens in het kader van de AVG?

 

En we gaan verder!

Van Kaliber heeft de kennis, ervaring én de nieuwste tools om een dataset:

 • Op gecontroleerde wijze op te schonen
 • Ontdubbelen
 • Exporteren, bijvoorbeeld naar het e-depot of een andere veilige opslaglocatie.

Klantcases

Het Regionaal Archief Alkmaar zet de Monitor Digitale Informatie in om een beeld te krijgen van de instroom van digitale informatie in het e-depot.

Het gaat om het aantal terabytes, maar ook om het identificeren van datasets met grotere risico’s wat betreft de duurzame toegankelijkheid.

Met de Monitor wil Erfgoed Leiden inzicht krijgen in de aard en de omvang van de digitale informatie die zal worden aangeleverd door de aangesloten gemeenten en Gemeenschappelijke Regelingen.

Het Streekarchief Voorne-Putten wil met de Monitor Digitale Informatie de aard en omvang van de digitale informatie bij de deelnemers in kaart brengen.

De Monitor biedt onder meer inzicht in de hoeveelheid relatief eenvoudig te archiveren bestanden in het DMS, maar geeft ook een indicatie van de minder gestructureerde digitale informatie die zich in vakapplicaties en op netwerkschijven bevinden.

De uitkomsten zijn in een overzichtelijk en rapportage verwerkt en vormen de basis voor de business case van het e-depot.

Wat klanten zeggen

"Veel kennis van zaken, veel ervaring. Goede communicatie waardoor de opdracht snel duidelijk werd en ook het product voldeed aan de vraag"

Met betrekking tot digitaal, zaakgericht werken kunnen de adviezen van Van Kaliber worden gevolgd

"Ik zou Van Kaliber ook zeker aanraden. Kundige medewerkers met veel inhoudelijke kennis en, heel belangrijk, prettig in de omgang"

"Ik had gelijk vertrouwen in Van Kaliber. Zij zoeken op een zakelijke, gedegen en betrouwbare manier de grenzen op van innovatie"

"Resultaatgericht, kennis van de landelijke standaarden. Veel kennis van implementatie van zaakgericht werken als proces, systeemonafhankelijk"

"Leuk, leerzaam, vernieuwend, verfrissend!"

"Working with Marita has been a pleasure. In a complex environment with a variety of stakeholders she's able to maintain overview and keep a project on track. With a clear communication style team members know what is expected and what needs to be done. Marita really cares about the quality of work and is committed to deliver within a given time-frame. "