Gemeente Krimpen aan den IJssel brengt digitaal archief naar pre-depot met Bitstop

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft gekozen voor Bitstop om hun digitale archieven veilig over te brengen vanuit Corsa naar het pre-depot Midden-Holland. Deze belangrijke stap is onderdeel van het streven naar duurzame bewaring en betere toegankelijkheid van hun digitale archieven.

Betrouwbare migratie met Bitstop

Bitstop, ontwikkeld door Van Kaliber Software, biedt een innovatieve en efficiënte oplossing voor de migratie van digitale archieven. De software zorgt ervoor dat bestanden, dossiers en metadata gestructureerd en veilig worden overgebracht of uitgeplaatst.

Een succesvolle samenwerking

“We zochten een betrouwbare en efficiënte manier om onze digitale archieven naar het pre-depot te brengen. De gestructureerde aanpak en de expertise van Van Kaliber heeft ons hierbij enorm geholpen. Wij zijn zeer tevreden met de reeds behaalde resultaten en de samenwerking,” aldus Peter Verweij, Beleidsadviseur Informatie bij de gemeente Krimpen aan den IJssel. 

Belangrijke voordelen voor gemeente Krimpen aan den IJssel

De aanpak van Van Kaliber en het gebruik van Bitstop biedt de gemeente een geautomatiseerde en veilige methode om digitaal archief naar het pre-depot te brengen. Krimpen aan den IJssel profiteert van een verbeterde datakwaliteit en duurzame toegankelijkheid van hun digitale archieven.

“We zochten een betrouwbare en efficiënte manier om onze digitale archieven naar het pre-depot te brengen. De gestructureerde aanpak en de expertise van Van Kaliber heeft ons hierbij enorm geholpen. Wij zijn zeer tevreden met de reeds behaalde resultaten en de samenwerking,”

Peter Verweij

Beleidsadviseur Informatie gemeente Krimpen aan den IJssel. 

“Wij zijn verheugd dat de gemeente Krimpen aan den IJssel voor Bitstop heeft gekozen. Onze dienstverlening en software zijn ontworpen om de complexe pre-ingestprocessen te versimpelen en te optimaliseren. Dit project onderstreept de kracht van Bitstop bij het veiligstellen van archieven voor de toekomst,” zegt Marita Langerak (Van Kaliber).

Ondersteuning voor overheidsorganisaties

Bitstop biedt een gestructureerde aanpak voor het ordenen, valideren en overbrengen van gegevens naar een pre-depot of e-depot. Overheidsorganisaties die voor vergelijkbare uitdagingen staan met hun digitale archieven kunnen eveneens gebruik maken van Bitstop en de bijbehorende dienstverlening.

Meer weten?

Ontdek alles over Bitstop op de Bitstop-pagina vraag een offerte aan, of maak een afspraak voor een kennismakingsdemo. Neem contact op met team van Bitstop via Bitstop@vankaliber.nl.

Ook interessant voor jou:

Lees waarom Erfgoed Leiden kiest voor Bitstop

En ontdek hoe het Streekarchief Midden-Holland Bitstop inzet

Klik hier om te zien welke functionaliteit Tresoar aanspreekt in Bitstop

Zie ook welke extra mogelijkheden Bitstop het Zeeuws Archief biedt